PATERNOSTER

Ontwerp: Gerard Schoone

De Paternoster serie is een modulaire verlichtingslijn met talloze mogelijkheden. Nadat Schoone zijn dochter met Lego zag spelen bedacht hij: ‘Je zou met lichtblokken zelf je eigen lamp moeten kunnen bouwen’. De basis van de Paternoster bestaat uit een lichtkap met ingebouwde LED, die tussen twee RVS-staafjes wordt geklemd. Inmiddels zijn er drie modellen lichtkappen in meerdere kleuren verkrijgbaar die allemaal in het zelfde systeem passen. Het idee van de Paternoster is ‘bouwen met licht’ en de klant kan zelf zijn lamp samenstellen.
De lichtkapjes worden geprint volgens de door Kees Kamper uitgevonden ‘infill only’ 3D print methode wat resulteert in een unieke organische uitstraling. 

The Paternoster series is a modular lighting system with countless possibilities. When Schoone watched his daughter playing with Lego, he thought: ‘You should be able to build your own lamp with light blocks.’ The base of Paternoster consists of a lamp shade with built-in LED, which is clamped between two stainless steel rods. Three light shades models are now available in various colours, all of which fit into the same system. The idea of ​​the Paternoster is ‘building with light’ and the customer can build his own lamp.
The lamp shades are printed according to the ‘infill only’ 3D printing method invented by Kees Kamper resulting in an unique organic appearance.

Today, it’s possible to 3D print your logo on a basic light shade. We are able to design almost any logo by creating differences in print density. In the near future we will add the possibility to create logos in a different color.

Schoone Lights virtual impression

Important notice: Schoone Lights are environment friendly: our 3D printed parts are made of fully recyclable PET. On demand the light shades are printed by 3D4makers in Haarlem, which means no stock is required. We use energy saving low voltage 3 Watt LEDs in all our lights.

Materiaal/Materials: High Pressure Laminaat (HPL of Trespa), RVS, PET, LED 12V, Trafo 12V (HPL en Trespa zijn recyclebaar)

Afmetingen/Dimensions: hoogte/height PATERNOSTER 1800 mm, lichtkap/lamp shade 160 x 180 mm 

Verkoopprijs/Sales Price:
Paternoster staand/standing 4 staafjes/rods 8 lamp shades 8 LEDs € 1125
extra shades € 85 a piece

Bestellen? klik om te bellen/click to call